Από τον Ιούνιο του 2021, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου είναι η Ελένη Φιλιπποπούλου. Γεννήθηκε το 1962 στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, όμως επέλεξε ως τόπο διαμονής της την Πάτρα. Αποφοίτησε το 1985 από το ΑΤΕΙ Ηρακλείου και της Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.Master στη Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 2011.

Η επαγγελματική της πορεία στον τομέα της υγείας ξεκίνησε το 1987 από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Νομού Καβάλας. Στην συνέχεια εργάστηκε ως Διοικητική Υπάλληλος σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του Πειθαρχικού Συμβουλίου ιατρών της 6ης Υπε. Κατά τα έτη 2008-2010 διετέλεσε Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού της 6ης Υ.Πε.

Τον Απρίλιο του 2010 διορίστηκε Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΦΕΚ 147/27-04-2010/τ. Υ.Ο.Δ.Δ.) όπου διετέλεσε και καθήκοντα Διοικήτριας.

Από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Ιανουάριο του 2014 διορίστηκε Διοικήτρια των ενιαίων μονάδων υγείας του ΕΣΥ Νομού Ηλείας με πεδίο ευθύνης τα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων καθώς και 6 Κέντρων Υγείας και 40 Περιφερειακών Ιατρείων.

Παράλληλα με την ενασχόληση σε δομές υγείας απέκτησε δωδεκαετή εμπειρία ως εκπαιδευτικός στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΤΕΙ) καθώς και την μεταδευτεροβάθμια (ΙΕΚ-ΚΕΚ).

Επιπλέον, διαθέτει τίτλο επάρκειας στον σχεδιασμό και διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το ΕΚΠΑ, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα και είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.