Υπηρεσίες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Γ.Ν. Μεσολογγίου υφίσταται ως νοσηλευτικό ίδρυμα από το 1906 με την χορηγία των αδελφών Χατζηκώστα και το νέο κτίριο άρχισε να λειτουργεί το 1999 συμπληρώνοντας το 2022 τον 23ο χρόνο λειτουργίας του.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Η Χειρουργική κλινική έχει συνολικά 34 κλίνες (με βάση τον οργανισμό του νοσοκομείου) στις οποία συστεγάζονται το Ουρολογικό, το ΩΡΛ και το Οφθαλμολογικό τμήμα. Με την παρούσα σύνθεση της σε ειδικευμένο προσωπικό, η Χειρουργική κλινική εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα (με κίνηση ΤΕΠ>3500 ασθενείς ετησίως) ενώ λειτουργεί και τακτικό εξωτερικό ιατρείο όλες της ημέρες της εβδομάδας (>3000 ασθενείς ετησίως). Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογίου καλύπτει εφημεριακά για 12 ημέρες το μήνα και το νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της υποστελέχωσης της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου.Το προηγούμενο έτος (2021) χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη μείωση της δραστηριότητας των χειρουργικών ειδικοτήτων λόγω της επιδημίας COVID-19 με συρρίκνωση των διαθέσιμων κλινών αλλά και περιορισμό των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Πίσω βεβαίως κάθε αριθμό υπάρχει ο συγκεκριμένος ασθενής και η κουραστική υψηλού επιπέδου επιστημονική δουλειά τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου και της κλινικής. Οι εργαζόμενοι αυτοί που όχι μόνον δεν αυξήθηκαν αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις μειώθηκαν αριθμητικά, κατόρθωσαν να διατηρήσουν τους ποιοτικούς δείκτες νοσηλείας που έχει επιτύχει η χειρουργική κλινική τα τελευταία 23 χρόνια λειτουργίας της στο καινούργιο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ειδικευμένοι ιατροί (6 οργανικές θέσεις)
Ντάτσης Αναστάσιος PhD, MSc, Συντονιστής Διευθυντής
Πατρινού Βασιλική MSc, Διευθύντρια
Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Επιμελητής Α΄

Ειδικευόμενοι ιατροί (7 θέσεις-δίδεται έως 2 χρόνια εξειδίκευση στην Γενική Χειρουγική)
Στο νοσοκομείο μας εκτελείται ευρεία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων της Γενικής Χειρουργικής με άριστα αποτελέσματα εντός των διεθνών προδιαγραφών ασφαλείας (μέση διάρκεια νοσηλείας 2,1 μέρες).

Είδη επεμβάσεων Γενικής Χειρουργικής που εκτελούνται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου:

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, επεμβάσεις χοληφόρων, επεμβάσεις παχέος εντέρου για κακοήθεια, επεμβάσεις διόρθωσης κηλών (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες), Θυρεοειδεκτομή, Μαστεκτομή+λεμφαδενικός καθαρισμός μασχάλης για αντιμετώπιση καρκίνου του μαστού, επεμβάσεις παθήσεων πρωκτού (αιμορροίδες με διάφορες μεθόδους, περιπρωκτικά συρίγγια), επεμβάσεις για κύστη κόκκυγα, επεμβάσεις για αντιμετώπιση κιρσών κάτω άκρων (σαφηνεκτομή), τοποθέτηση Portacath (εμφυτεύσιμοι ενδοφλέβιοι καθετήρες για χορήγηση χημειοθεραπείας), γαστροστομίες θρέψης καθώς και οποιαδήποτε μικροεπέμβαση που αφορά παθήσεις του δέρματος/υποδορίου (σπίλοι, λιπώματα, κύστεις κ.λ.π).